Ο δικτυακός τόπος της ΒΚΠ έχει αλλάξει. Μεταφερθείτε στη νέα διευθυνσή μας http://library.upatras.gr.
 • English
 • Εκτυπώσεις-Φωτοτυπίες

  Εκτυπώσεις

  Οι εκτυπώσεις των χρηστών είναι δυνατές προς το παρόν μόνο από τους υπολογιστές του Εργαστηρίου Η/Υ στον 2ο όροφο της ΒΚΠ. Οι χρήστες μπορούν να εκτυπώνουν άρθρα ή επιστημονικές πληροφορίες από το διαδίκτυο ή προσωπικές τους εργασίες στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής τους ιδιότητας (εργασίες, μελέτες, άρθρα, κλπ). Η χρήση των μηχανημάτων του Εργαστηρίου για εκτυπώσεις διέπεται από τον Κανονισμό Χρήσης του Κοινόχρηστου Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού της ΒΚΠ.

  Οι εκτυπώσεις διαχειρίζονται κεντρικά από το προσωπικό της ΒΚΠ. Οι εκτυπώσεις εκτελούνται και παραδίδονται στον χρήστη από το προσωπικό του γκισέ πληροφόρησης του 2ου ορόφου με την επίδειξη της Κάρτας Χρήστη της ΒΚΠ. Κάθε σελίδα κοστίζει 0,05 Ευρώ και το συνολικό ποσόν των εκτυπώσεων “χρεώνεται” στον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη στο αυτοματοποιημένο σύστημα της ΒΚΠ (ADVANCE). Η εξόφληση του κόστους των εκτυπώσεων γίνεται στον γκισέ δανεισμού στον 1ο όροφο είτε άμεσα είτε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιθυμεί ο χρήστης.

  Σημειώνεται ότι το ποσόν που αντιστοιχεί σε εκτυπώσεις προστίθεται σε ήδη υπάρχοντα ποσά που χρωστάει ο κάθε χρήστης (πρόστιμα κλπ) και ότι η υπέρβαση ενός συγκεκριμένου ποσού χρέωσης έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία δανεισμού βιβλίων από την ΒΚΠ ή την διεκπεραίωση παραγγελιών βιβλιογραφίας κλπ.

  Φωτοαντίγραφα

  Η Βιβλιοθήκη διαθέτει στους χρήστες της φωτοαντιγραφικά μηχανήματα για την φωτοτύπηση υλικού που δεν επιτρέπεται να δανεισθεί. Τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα αυτά βρίσκονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της ΒΚΠ.

  Η χρήση των μηχανημάτων είναι δυνατή με τη χρήση ειδικών μαγνητικών καρτών των 25 και 50 φωτοαντιγράφων, οι οποίες κοστίζουν 1 και 2 Ευρώ αντίστοιχα. Η προμήθεια των καρτών γίνεται από το γραφείο δανεισμού στον 1ο όροφο της ΒΚΠ.

  Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων της Βιβλιοθήκης για την φωτοτύπηση υλικού που δεν ανήκει στις συλλογές της, όπως φοιτητικές σημειώσεις, κ.ά.

  Τονίζεται ότι οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να σέβονται την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.2121/93) που αφορά στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων (copyright) και την έκθεση τους σε παράτυπη χρήση μέσω φωτοαντιγραφής ή/και σάρωσης. Επομένως, απαγορεύεται αυστηρά η φωτοτύπηση εκτεταμένων αποσπασμάτων του βιβλιακού υλικού.

  Share on FacebookShare on TwitterPin it on PinterestShare on LinkedIn+1Share on TumblrShare via email