Ο δικτυακός τόπος της ΒΚΠ έχει αλλάξει. Μεταφερθείτε στη νέα διευθυνσή μας http://library.upatras.gr.
 • English
 • Εργαστήρια

  Εργαστήριο Πολυμέσων

  Το Εργαστήριο Πολυμέσων της ΒΚΠ  δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν και να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και μορφή υλικού (εκπαιδευτικά και πληροφοριακά CD-ROMs πολυμέσων, βιντεοταινίες, κασέτες, μουσικά CDs και δίσκους βινυλίου, DVDs, AVI κλπ.). Με την πλήρωση του εργαστηρίου με τον απαραίτητο εξοπλισμό, όλες οι εναλλακτικές μορφές επιστημονικού υλικού που παρέχει η ΒΚΠ  είναι προσβάσιμες από τους χρήστες. Το σχετικό υλικό είναι αναζητήσιμο μέσα από τον κατάλογο της ΒΚΠ, Νηρέα.

  Εργαστήριο Ξένων Γλωσσών

  Στη ΒΚΠ λειτουργεί Eργαστήριο Ξένων Γλωσσών που δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών με τη μέθοδο της αυτοδιδασκαλίας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη, μέλος της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών (φοιτητές, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, επισκέπτες – συνεργάτες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, διοικητικό προσωπικό, ΕΔΤΠ, ωρομίσθιοι διδάσκοντες των τμημάτων, κλπ). Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να είναι κάτοχοι της κάρτας χρήστη της ΒΚΠ.

  Προσφέρει δύο θέσεις εργασίας εξοπλισμένες με βιντεοτηλεοράσεις και προσωπικούς Η/Υ.  Παρέχεται επίσης η δυνατότητα χρήσης φορητών κασετοφώνων (walkman). Στις θέσεις αυτές είναι εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό εκμάθησης ξένων γλωσσών με Η/Υ που έχει προμηθευτεί η ΒΚΠ.

  Το οπτικοακουστικό υλικό καλύπτει τις γλώσσες:

  για Αρχάριους, Προχωρημένους και Πολύ προχωρημένους.

  Προσφέρονται ακόμη σειρές ταχύρρυθμης εκμάθησης των παραπάνω γλωσσών, ειδική ορολογία, ξενόγλωσσα λεξικά, TOEFL. Στο υλικό του Εργαστηρίου ανήκει και η σειρά Ευρωδιάλογοι: Ελληνο-Ρουμανικοί, Ελληνο-Τουρκικοί, Ελληνο-Αλβανικοί, Ελληνο-Ολλανδικοί, Ελληνο-Σερβικοί, Ελληνο-Πορτογαλικοί, Ελληνο-Αραβικοί και το αντίστροφο. Οι παραπάνω εκδόσεις περιλαμβάνουν προφορά, σύντομη γραμματική και οδηγό για αγορές.

  Η χρήση του εργαστηρίου είναι δωρεάν και οι ώρες λειτουργίας είναι 08:00-20:00 καθημερινά, εκτός της Δευτέρας που το ωράριο είναι 10:00-20:00.

  Κανονισμός Λειτουργίας

  • Κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να παρακολουθεί απεριόριστες ώρες την εβδομάδα, μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες, χωρίς την υποχρέωση να δηλώνει συμμετοχή εκ των προτέρων, αρκεί να είναι διαθέσιμο το υλικό που τον ενδιαφέρει.
  • Ο χρήστης πρέπει με την επίδειξη της κάρτας χρήστη της ΒΚΠ  να δανείζεται το υλικό που θα χρησιμοποιήσει από το γκισέ πληροφόρησης του 2ου ορόφου, για 2 συνεχόμενες ώρες το μέγιστο.
  • Ο χρήστης φέρει ευθύνη για τη χρήση του εξοπλισμού και του έντυπου υλικού. Για οποιαδήποτε βλάβη οφείλει να απευθύνεται στον αρμόδιο υπάλληλο.

  Πληροφορίες

  • Μαρία Φραντζή, 2610 969624 maria@lis.upatras.gr
  Share on FacebookShare on TwitterPin it on PinterestShare on LinkedIn+1Share on TumblrShare via email