Ο δικτυακός τόπος της ΒΚΠ έχει αλλάξει. Μεταφερθείτε στη νέα διευθυνσή μας http://library.upatras.gr.
 • English
 • Βιβλιομετρική ανάλυση

  Εύρεση Αναφορών (Citations analysis)

  Για την εύρεση αναφορών (citations) σε άρθρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω υπηρεσίες:

  Web of Science®

  To Web of Science® είναι μια ευρεώς γνωστή υπηρεσία εντοπισμού βιβλιογραφικών αναφορών (citations), αλλά και αρθρογραφίας, και αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Web of Knowledge της Thomson Reuters.

  To Web of Science® παρέχει στους ερευνητές, καθηγητές, φοιτητές και διοικητικά μέλη γρήγορη και δυναμική πρόσβαση σε κορυφαίες βάσεις δεδομένων αναφορών του κόσμου. Πρόκειται για αξιόπιστη διεπιστημονική πληροφορία που καλύπτει πάνω από 12.000 από τα υψηλότερα παγκοσμίως σε αντίκτυπο περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων περιοδικών Ανοικτής Πρόσβασης, και πάνω από 150.000 πρακτικά συνεδρίων. To Web of Science® χωρίζεται σε 3 βάσεις δεδομένων που καλύπτουν περισσότερες από 250 ειδικότητες:

  • Science Citation Index Expanded, με στοιχεία από περίπου 6.500 περιοδικά, σε θέματα φυσικών & εφαρμοσμένων επιστημών και επιστημών υγείας με κάλυψη από το 1970 έως σήμερα
  • Social Sciences Citation Index, με στοιχεία από περίπου 1.950 περιοδικά, σε θέματα κοινωνικών επιστημών, από το 1970 έως σήμερα
  • Arts & Humanities Citation Index, με στοιχεία από περίπου 1.160 περιοδικά, σε θέματα ανθρωπιστικών επιστημών και τεχνών, από το 1975 έως σήμερα

  Είσοδος στην υπηρεσία Web of Science

  Scopus

  To Scopus είναι η υπηρεσία αναζήτησης βιβλιογραφίας και αναφορών (citations) του Elsevier και παρέχεται μέσα από την πλατφόρμα SciVerse. Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση δεδομένων αναφορών και περιλήψεων από έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία με έξυπνα εργαλεία που σας βοηθούν να αναζητήσετε, ανακτήσετε, αναλύσετε και οπτικοποιήσετε τμήματα της πληροφορίας που σας ενδιαφέρει. Περιλαμβάνει πάνω από 20.500 τίτλους από 5.000 εκδότες σε όλο τον κόσμο, 49 εκατομμύρια εγγραφές (το 78% με περιλήψεις), πάνω από 5,3 εκατομμύρια έγγραφα συνεδρίων, και το 100% της κάλυψης Medline.

  Είσοδος στην υπηρεσία Scopus

  Google Scholar

  Το Google Scholar είναι μια υπηρεσία του Google, με ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλιογραφικά στοιχεία και αναφορές άρθρων, βιβλίων και γενικότερα επιστημονικών τεκμηρίων στο σύνολο των επιστημονικών πεδίων. Το Google Scholar σας παρέχει ένα απλό τρόπο αναζήτησης στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία. Μπορείτε να αναζητήσετε σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους και πηγές (άρθρα, διατριβές, βιβλία, περιλήψεις και αποφάσεις δικαστηρίων) και σε πολλούς ακαδημαϊκούς εκδότες, επαγγελματικές ενώσεις, ιδρυματικά και θεματικά αποθετήρια, πανεπιστήμια και άλλους δικτυακούς τόπους. Το Google Scholar σας βοηθά να αναζητήσετε όλη την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία από ένα μόνο σημείο, να εξερευνήσετε συναφή έργα, αναφορές, συγγραφείς, και δημοσιεύσεις, να εντοπίστε το πλήρες έγγραφο μιας εργασίας μέσω της βιβλιοθήκης σας ή μέσω του παγκόσμιου ιστού, να ελέγξτε ποιος αναφέρεται στις δημοσιεύσεις σας, να δημιουργήσετε ένα δημόσιο προφίλ συγγραφέα, κλπ.

  Είσοδος στην υπηρεσία Google Scholar

  Academic Search

  H Academic Search είναι μια δωρεάν υπηρεσία που αναπτύχθηκε από τη Microsoft για να βοηθήσει ερευνητές, καθηγητές, φοιτητές και επαγγελματίες να βρουν εύκολα και γρήγορα ακαδημαϊκό περιεχόμενο. H Academic Search ευρετηριάζει όχι μόνο εκατομμύρια επιστημονικές εργασίες, αλλά αναδεικνύει τις βασικές σχέσεις μεταξύ των εργασιών και μεταξύ των συγγραφέων με ευνόητο, οπτικό τρόπο που υπογραμμίζει τις κρίσιμες συνδέσεις που συμβάλλουν στον καθορισμό της επιστημονικής έρευνας.

  Είσοδος στην υπηρεσία Academic Search

  Δείκτες απήχησης επιστημονικών περιοδικών (Impact Factors)

  Η υπηρεσία Journal Citation Reports είναι ένα μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει στον χρήστη να αξιολογεί και να συγκρίνει πάνω από 7.500 διεθνή επιστημονικά περιοδικά από περισσότερους από 3.300 εκδότες με τη χρήση σχετικών δεδομένων αναφορών.

  Οι αναφορές (citations) άρθρων είναι σημαντικός δείκτης για την συχνότητα της χρήσης κάθε περιοδικού από τους ερευνητές. Τα στοιχεία αναφορών της υπηρεσίας JCR εκδίδονται σε ετήσια βάση και σε δύο εκδόσεις:

  • JCR Science Edition, με στοιχεία από περίπου 5.900 περιοδικά στις φυσικές και εφαρμοσμένες επιστήμες, στην τεχνολογία και τις επιστήμες υγείας.
  • JCR Social Sciences Edition, με στοιχεία από περίπου 1.700 περιοδικά στις κοινωνικές, ανθρωπιστικές και οικονομικές επιστήμες.

  Η ΒΚΠ παρέχει πρόσβαση και στις δύο εκδόσεις της υπηρεσίας για τα έτη 2003 έως σήμερα.

  Είσοδος στην υπηρεσία Journal Citation Reports (επιλέγετε Journal Citation Reports από το πάνω μέρος της οθόνης).

  Share on FacebookShare on TwitterPin it on PinterestShare on LinkedIn+1Share on TumblrShare via email