Ο δικτυακός τόπος της ΒΚΠ έχει αλλάξει. Μεταφερθείτε στη νέα διευθυνσή μας http://library.upatras.gr.
 • English
 • Πρόσβαση

  Η ΒΚΠ στο FoursquareΒρείτε τη ΒΚΠ στο Foursquare

  Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Αύγουστο του 2003 στεγάζεται στο νέο κτίριο που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αριστοτέλους της Πανεπιστημιούπολης, στα ανατολικά του κτιρίου του Tμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στη ΒΚΠ.

  Από την Πάτρα στο Πανεπιστήμιο

  Με αυτοκίνητο

  Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη. Από το κέντρο της Πάτρας, ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, μετά ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος» συναντάτε τα πρώτα φανάρια ακριβώς πριν το ποτάμι (Χάραδρος) και στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες. Όταν βρεθείτε στον χώρο του Πανεπιστημίου, ακολουθείστε την εσωτερική σήμανση προς «Κεντρική Βιβλιοθήκη».

  Με λεωφορείο

  Κάθε 10 – 15 λεπτά το λεωφορείο με αριθμό 6 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκινά από την οδό Ερμού, ανάμεσα στις οδούς Όθωνος-Αμαλίας και Αγίου Ανδρέου. Επειδή η γραμμή 6 δεν περνά σε κάθε δρομολόγιο από το Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή για να εντοπίσετε τη σχετική ταμπέλα στο λεωφορείο. Για τους φοιτητές ισχύει μειωμένο εισιτήριο κατά την διάρκεια του πανεπιστημιακού έτους.

  Με λεωφορείο express

  Το λεωφορείο express Νο 6 ξεκινά κάθε 30′ από την Παπαφλέσσα, διασχίζει δε την Πάτρα κάνοντας στάσεις στις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ, και μετά την έξοδο από την Πάτρα συνεχίζει χωρίς στάσεις μέχρι το Πανεπιστήμιο περνώντας πρώτα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και καταλήγοντας στην Πρυτανεία. Οι εσωτερικές ταμπέλες «Κεντρική Βιβλιοθήκη» θα σας οδηγήσουν στη ΒΚΠ.

  Με τρένο

  Το τρένο ξεκινά από την στάση στον Άγιο Ανδρέα (Παπαφλέσσα & Μαιζώνος) στα μισά κάθε ώρας, με πρώτο δρομολόγιο στις 06:30 και τελευταίο στις 22:30. Οι στάσεις που κάνει είναι: Πλατεία Tριών Συμμάχων στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ (στάση Πάτρα), γήπεδο Παναχαϊκής, Αγυιά, Μποζαϊτικα, Καστελλόκαμπος, Ρίο και Άγιος Βασίλειος. Στον Καστελλόκαμπο έχει ανταπόκριση με λεωφορεία για Νοσοκομείο-Πανεπιστήμιο με το ίδιο εισιτήριο. Το φοιτητικό εισιτήριο κοστίζει 1€ ενώ το κανονικό 1,40€. Διατίθενται και μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών οι οποίες κοστίζουν 15€ για τους φοιτητές και 25€ για τους υπολοίπους. Η εσωτερική σήμανση «Κεντρική Βιβλιοθήκη» θα σας οδηγήσουν στη ΒΚΠ.


  Δείτε τις Οδηγίες προς ΒΚΠ, Πανεπιστημίου Πατρών σε μεγαλύτερη κλίμακα. Δυστυχώς στον χάρτη δεν παρέχεται η διαδρομή με το τρένο.

  Από την Αθήνα στο Πανεπιστήμιο

  Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, ακολουθήστε δεξιά την έξοδο αμέσως μετά τα διόδια του Ρίου. Μετά από 300 μέτρα, στο σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται στα δύο, ακολουθήστε την αριστερή οδό που περνά κάτω από την γέφυρα και μετά 200 μέτρα στο αριστερό σας χέρι θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου, που επεκτείνεται προς τα δεξιά. Όταν βρεθείτε στον χώρο του Πανεπιστημίου, ακολουθείστε την εσωτερική σήμανση προς «Κεντρική Βιβλιοθήκη».

  Share on FacebookShare on TwitterPin it on PinterestShare on LinkedIn+1Share on TumblrShare via email